2324

"CUMA İÇİN MESAİ SAATİ VE DERS PROGRAMI DÜZENLEMESİ ÇAĞRISINI DESTEKLİYORUZ."

"CUMA İÇİN MESAİ SAATİ VE DERS PROGRAMI DÜZENLEMESİ ÇAĞRISINI DESTEKLİYORUZ."
Açıklama:
Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Cuma Namazı'nın kılınmasını kolaylaştırıcı mesai saati ve ders programı düzenlemesi çağrısına 10.08.2023 tarihinde destek açıklaması yaptı.
Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı olarak, toplumun dini değerlerinin ve ibadet özgürlüğünün güçlendirilmesi hususundaki hassasiyetimizi bir kez daha vurgulamak istiyoruz.
Din ve inanç özgürlüğü, insan hakları evrensel bildirgesinin temel taşlarından biridir ve toplumsal birliği ile uyumu destekler. Bu noktada, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Cuma Namazı ‘nın kılınmasını kolaylaştırıcı çağrısını destekliyoruz.
İslam Dini ve ibadetleri, milletimizin temel dinamikleridir; kişiler din ve inançlarını özgürce yaşayabilmelidir. İbadet özgürlüğü, sadece bireylerin inançlarını yaşama hakkını korumakla kalmaz, aynı zamanda toplumsal çeşitliliği ve hoşgörüyü de destekler. Dini değerlerimizle buluşmamız, birlik ve dayanışmamızı güçlendirir. İbadetlerin toplumu korkutma aracı olarak kullanılması ise art niyetli siyasal manevralardır.
Üzülerek ifade etmeliyiz ki, bazı çevreler dinimizin ibadetlerini siyasal korku aracı olarak kullanmak istemektedirler. Oysaki ibadetler, manevi duyguları besleyerek, toplumda hoşgörü ve anlayışa dayalı bir yaklaşımın doğmasına katkı sağlar.
Cuma namazı, toplum hayatının bir parçası olup, milletimizin dayanışmasını, birlik ve beraberlik duygusunu yüzyıllarca beslemiştir.
Ülkemizde Cuma günü camiye gitmek pekişmiş bir dini normdur. Müslümanları bir araya getiren böylesine yüce bir ibadetin yapılmasını kolaylaştıran her uygulama, milletimiz nezdinde güçlü destek görmektedir.
Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı olarak, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın toplumun dini değerlerine sahip çıkmasını ve ibadet özgürlüğünün yaşanılmasını kolaylaştıracak adımlarını ve bu kapsamda olan Cuma mesai saati ve ders programı düzenlemesi çağrısını en güçlü şekilde destekliyoruz. İbadet özgürlüğü, Müslüman bir toplumun olmazsa olmazlarından olup, bu özgürlüğü koruyan, toplumsal barış ile uyumun güçlenmesine katkı sağlayan herkesi takdir ettiğimizi kamuoyuna saygıyla arz ederiz. 
                                                                                                                                                              Mehmet  Yıldız
                                                                                                                                          TGTV Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı