Okuma Hizmetleri Gen. Müd.

Okuma Hizmetleri Genel Müdürlüğü web adresi: www.ahivakfi.com

Tarihçe:
“Karapürçek İslami İlimler Külliyesi” hamiyetli,fedakar halkımızın da katkıları ile 100.000 metre karelik bir alanda Diyanet İşleri Başkanlığı Altındağ Müftülüğü tarafından başlatılan çok amaçlı bir eğitim merkezi olarak planlanmış ve 1990’lı yıllarda çalışmalara başlanmış. 1997 yılına gelindiğinde 1 adet lojman binası,1 adet yurt binası ve 1 adet de okul binası tamamlanmış. Bazı binaların da temeli atılmış.Fakat maalesef eğitim-öğretime başlayamadan o dönemde yaşanan bazı sıkıntılar yüzünden çalışmalar durdurulmuş.Bu yapılan hizmet binaları yıllarca boş kalarak çürümeye başlamış.

İlerleyen zamanlarda ise bu mekanlar Altındağ Müftülüğü tarafından Ankara Büyük Şehir Belediyesine devredilmiştir.2010 yılına gelinceye kadar yine boş ve virane kalan binalar Ankara Büyük Şehir Belediyesi tarafından 2010 yılında 30 yıllık kullanım şartıyla ihaleye çıkarılmıştır.

Vakfımız da ihaleye katılmış gerekli şartlar ve anlaşmalar neticesinde bu hizmet binaları 29 yıl 10 ay süreliğine vakfımıza devredilmiştir.

Misyonumuz:
Bize Emanet Edilen Okuyucularımızı;
Çok Dilli, Çok Kültürlü Dünyada
Kendi Öz Değerlerine Sahip Çıkan,
Hem Açık Fikirli Müstakim İlim Adamı,
Hem Manevi İlimlerle Techiz Edilmiş
Şuurlu Fertler Olarak Hayata Hazırlamak,
Başta Türkiye Olarak, Tüm Dünyaya
Okuma ve Okutma Faaliyetlerinde Öncü ve Destek Olmaktır.

Vizyonumuz:
Ulusal ve Uluslar Arası
Kurum Ve Kuruluşlarla,
Hususan Yerel Yönetimlerle İşbirliği Yaparak
Atıl Potansiyellerin Etkin Ve Verimli Kullanılması,
Gönüllülüğün Teşvik Edilmesi,
Kamuya Yararlı Hizmetlerin Sürekli İyileştirilmesi,
Katılım Ve Paylaşıma Açık Olunması,
Sivil Toplum Kuruluşları Arasında İyi Uygulamalarla
Daima Örnek ve Rehber Olma Vizyonumuzdur.

Bu kategoride herhangi bir ürün bulunamadı!