Talebe Evleri Faaliyetleri

Ankara il merkezi, ilçeleri ve bunların çeşitli semtlerinde 2012 Yılında 110 olan Talebe Okuma Evleri, 2013 yılında ise çoğunluğunun mülkiyeti Vakfımıza ait olan 140’a ulaşmıştır.
Vakfımızın Talebe Evleri’nde üniversitelerin her bölümünden yaklaşık 1000 öğrenci ikamet etmektedirler. Türkiye’nin her bölgesinden üniversite tahsili için gelen ve ekseriyeti dar gelirli olan bu öğrenciler öğrenim süreleri boyunca Talebe Evlerimizde en nezih imkânlar içinde eğitimlerini sürdürmektedirler. Bu öğrenciler vakfımızın gayeleri doğrultusunda bulundukları bölgede birçok faaliyet icra etmektedirler.

a- İlköğretim ve orta öğretim düzeyindeki öğrencilere ders çalışmalarında destek ve rehberlik;

• Altındağ, Mamak, Yenimahalle, Çankaya, Keçiören, Etimesgut, Sincan bölgeleri başta olmak üzere Ankara’nın bütün ilçelerinde her yıl 5000 e yakın öğrenci mevcut talebe evlerimizden istifade etmektedir
  • Özellikle sosyal ve sayısal alanda başarılı ve pedagojik formasyon eğitimi alan gönüllü üniversiteli gençler yıl içi ve tatil dönemlerinde çocuk ve gençlere eğitim ve öğretim desteği vermektedir. Öğrencilerin zorlandıkları okul derslerinde  gönüllülerimiz ücret talep etmeden yardımcı olmakta, grup psikolojisi yöntemi, kendi tecrübelerinin paylaşımları ve motivasyonlarıyla gençlerin ve çocukların öğrenim ve eğitim hayatlarına katkıda bulunmaktadırlar.

b- İlköğretim ve orta öğretim düzeyindeki yaklaşık 5000 öğrenciye eğitim-öğretim sezonu sonunda gezi, spor, eğlence ve diğer kültürel faaliyetler kapsamında;

·         Ankara dışındaki illere geziler düzenlenerek, bu illerdeki tarihi, sosyal ve kültürel mekânlar tanıtılmaktadır. Buralardaki vatandaşlarımızla gönül birliği yapılıp çocuk ve gençlerimizin milli ve manevi duyguları takviye edilmektedir.
·         “Okuma Programları” kapsamında; ABD de uygulaması yaygın bir şekilde yapılan Summer Rerading Club stilinde mevcut 5000 öğrenci her gün okumak şartıyla binlerce sayfa kitap okumaktadır. Bu vesile ile öğrencilerin kitaba ve okumaya olan enerji ve arzuları canlandırılmaktadır. Okuma programları iki hafta ile bir ay arasında değişmektedir. Yatılı olan bu programlarda beşeri münasebetler, adabı muaşeret, saygı, görgü derslerini bizzat talim ederek, milli ve ahlaki değerler ise okuyup okutularak uygulanalı olarak öğretiliyor.

c- Yaz okulu çalışmalarıyla vakfımızın Ankara’nın çeşitli semtlerinde gençlere hem keyifli bir yaz geçirmek hedeflenmekte hem de bilgi, görgü birikimlerini artırarak maddi ve manevi gelişimlerine katkıda bulunulmaktadır. Aileleri oldukça memnun eden bu faaliyetlerimiz her geçen sene daha kapsamlı ve sistematik bir şekilde yayılarak devam etmektedir. Yaz okulu faaliyetlerimiz genel hatları ile şunlardır;
·         Kolay Matematik,
·         Pratik İngilizce,
·         Bilgisayar Programları,
·         Hafıza Teknikleri eğitimi,
·         Yüzme kursları,
·         Futbol turnuvaları,
·         Kur’an Eğitimi,
.         Risale-i Nur Eğitimi
·         Osmanlıca Eğitimi,
·         Görgü Kuralları Talimi,
·         Fotoğraf Çekme Yarışmaları.
d- Programlarımız kapsamında hedef kitlemiz, yurt dışında olan her türlü yenilik ve gelişmeler hakkında bilgilendirilmektedir. Dünyanın birçok ülkesinde mevcut vakfımızın faaliyetleri hakkında seminerler ve sunumlarla çocuk ve gençler geniş bir bakış açısı ve medeni bir dünya görüşüne sahip kılınıyor.

e- Hafta sonları yirmi-yirmi beş kişilik gruplar halinde ev sohbetleri düzenleniyor. Aynı ve farklı yaş gruplarındaki çocuk ve gençler aynı ortam ve mekânda interaktif olarak ilmi konularda müzakereler icra ediyor. Ayrıca çocuk ve gençler vakfımızın bünyesindeki mekânlarda periyodik olarak hafta sonları misafir edilmektedir. Bu onların istifadelerine dinamizm katmakta ve arkadaş ortamında çeşitli güzellikleri paylaşımı daha kolay kılmaktadır.

Vakfımızın bünyesinde bir eğitim kompleksi olarak düzenlenen Karapürçek Külliyesinde iki yüze yakın yatılı öğrenciye eğitim desteği verilmektedir. Bu öğrencilere açık lise
destek programları ile hem lise eğitimlerini tamamlamalarına hem de üniversite hazırlık eğitimi almalarına fırsatı sağlanmış olunmaktadır. Açık lise ders takviyelerinin yanında iki yabancı dil kursu ve çeşitli kültürel aktarımlara da sahip olunmaktadır.

Bu kategoride herhangi bir ürün bulunamadı!