Yurt Dışı Faaliyetleri

Kurban Bayramı’nda, hayırseverler tarafından bağışlanan kurbanların Kamerun ve Sudanda dini esaslar çerçevesinde 484 adet hisse kesimleri yaptırılmış, etlerinin fakir ve muhtaç durumdaki yöre halkına ve Talebe Evlerinde eğitim görenlere imza karşılığı dağıtılması Vakfımız aracılığıyla gerçekleştirilmiştir.

Vakfımız, Amerika Birleşik Devletlerinde faaliyet gösteren “Light House for Humanity” derneğiyle protokol imzalanmıştır. Dernek hali hazırda Connecticut eyaletinde cami yapılmak üzere bir kilise satın alma çalışmaları yapmakta ve Vakfımızca maddi-manevi desteklenmektedir. Alınacak kilise bölgede bir İslam Merkezi vazifesi görecek, başta Türk vatandaşlarımız olmak üzere bütün Müslümanlara hizmet verecektir.

YUTTDIŞI FAALİYETLERİNDEN BAZI ÖRNEKLER:

AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ

Vakfımız ve Lighthouse for Humanity  ABD Connecticut eyaletinde Amerika İslam Merkezi olarak kullanılmak üzere 6000 m2 arazi üzerine yapılmış üç katlı toplam 1500 m2 kapalı alana sahip binayı satın almıştır.

İslam Merkezi olarak kullanılacak bu binada;
  • Vakit, cuma ve teravih namazları
  • Kur'an ve tefsir eğitimi
  • İngilizce, Arapça ve Türkçe dil dersleri
  • İslam dinini tanıtım çerçevesine konferans, seminer, toplantı ve çalıştay faaliyetleri
  • Sosyal ve kültürel faaliyetler
  • Çocuklar, gençler, yetişkinler ve ailelere yönelik etkinlikler yapılacaktır.

KAMERUN - SUDAN - TANZANYA - NİJERYA VAKIF GÖNÜLLÜLERİMİZ

Bu kategoride herhangi bir ürün bulunamadı!